Program 5. Srečanja nosečnic in mladih staršev

Vrhunski strokovnjaki, bogat program, intenzivna šola za starše

Sponzor srečanja:

Partnerja previjalnice:

Za izposojo nosilk bo skrbel:

PROGRAM PREDAVANJ*

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa. Točnejši urnik predavanj bo objavljen kasneje.

 

PRIJAVA NA SREČANJE

 

VPRAŠAJTE BABICO: IMATE TISOČ IN ENO VPRAŠANJE, KI BI SI GA ŽELELI ZASTAVITI IZKUŠENI BABICI?

Z VESELJEM VAM BO NA VOLJO PREKO CELOTNEGA DNE!

 

PETEK, 14. september 2018

Intenzivna Šola za starše

Obravnava vsebinskih sklopov Šole za starše v strnjeni obliki

*Udeležite se lahko vseh sklopov ali samo posameznih.

Program pripravlja


 

10:00 - 1. SKLOP: ČISTO PRAVA NOSEČKA

Vam niha razpoloženje? Se vam je spremenil okus? Vas muči zgaga? Nič nenavadnega. V tem sklopu vas bomo seznanili s telesnimi in duševnimi spremembami v nosečnosti, nevšečnostmi in nevarnimi znamenji, ki se lahko pojavijo v času nosečnosti. Dobili boste tudi praktične napotke. Na predstavitev vabimo oba partnerja!


11:00 - 2. SKLOP: 1, 2, 3 IN ŽE SI/STA/STE TU

  • Priprava na porod (Porodni načrt)
  • Potek poroda (porodne faze, porod v vodi, Babiška hiša)

 

14:00 - 3. SKLOP: ZNAČILNOSTI NOVOROJENČKA

  • Prve ure po porodu (izgled novorojenčka, refleksi, čuti, jok, in tolažba, spanje)
  • Nega novorojenčka (praktični prikaz)
  • Prihod dojenčka in spremembe v družini (komunikacija, nasveti psihologa)

 

15:00 - 4. SKLOP: DOJENJE od A do Ž!
Spoznajte prednosti dojenja, tehnike dojenja, morebitne težave pri dojenju! Od kolostruma do ostalih neznank, ki jih še dodobra prepoznate in spoznate pred porodom!


16:00 - 5. SKLOP: "DOBRODOŠLA POMOČ” PRI PORODU: EPIDURALNA ANALGEZIJA, ULTIVA …
Predstavili vam bomo različna protibolečinska sredstva. “Kdaj se še lahko odločim za epiduralno?” je eno izmed najpogostejših vprašanj na katere vam bodo naši strokovnjaki tudi odgovorili.

 

TOP PREDAVANJE

17.00 – 18.30  POROD NI BAVBAV

Predava:  dr. med., spec. gin. in por. Aleksander Merlo

Drage bodoče mamice in bodoči očetje!

V petek, 14. septembra od 17.00 do 18.30 ure boste imeli edinstveno priložnost prisluhniti nasvetom enega in edinega dr. Aleksandra Merla, vrhunskega strokovnjaka na področju ginekologije in porodništva. V svoji skoraj 40 letni karieri je na svet pomagal že skoraj 15.000 otrokom, zato so njegove izkušnje preprosto neprecenljive. Z veseljem vam bo pojasnil vse o različnih možnostih poroda, vam pomagal razjasniti dileme in vam svetoval pri pripravah na porod, da bo to za vas zares nepozabna izkušnja.

 

 

SOBOTA, 15. SEPTEMBER 2018

Strokovna predavanja

 

9.30 –  10.15

IZBIRA VOZIČKA IN AVTOSEDEŽA TER 10 IZDELKOV BREZ KATERIH NE GRE

Predavata: Gabrijela Ajhmajer Neuvirt, vodja blagovnih znamk, Apollo d.o.o. in Polona Onič, vodja blagovnih skupin, Pikapoka d.o.o

Pripravlja:Pikapoka d.o.o.

Postati starš je najpomembnejši mejnik v življenju, ki ga spremljajo številna vprašanja in dileme. Kateri izdelki so najprimernejši za otroka, kdaj je kvaliteta pomembnejša od cene, kateri pripomočki vam bodo olajšali vsakdan z novim družinskim članom in kateri so nepogrešljivi za nepozabne trenutke z malčkom? Praktični nasveti, drobni namigi in zanimiva prezentacija ključni kosov otroške opreme, ki jo kupi vsak starš. Odslej bodo odločitve lažje in ugodnejše.

 

10.30 –  11.15

PREHRANA PRVIH 1000 DNI S HIPP-om (ATLANTIC TRADE D.O.O.)

Predavata: Marjana Kopač Farkaš, univ.dipl.inž.živ.tehnol. (živilska tehnologinja) ter nutricionistka in marketing manager za podjetje HiPP, Anja Špari Leben, univ.dipl.inž.zoot. (zootehnika) ter strokovna sodelavka (medical Representative)

Pripravlja: HiPP – Atlantic trade d.o.o.

Prehrana prvih 1000 dni ima največji vpliv na zdravje za celo življenje. Teh 1000 dni se začne z 270 dnevi nosečnosti in vključuje prvo in drugo otrokovo leto. Ker je prehrana v tem obdobju pomembna za zdravje za vedno, je vredno da se o njej pogovarjamo že pred zanositvijo oziroma najkasneje v nosečnosti ali takrat ko uvajamo gosto hrano. Kot največji predelovalec ekološke otroške hrane na svetu ima HiPP do svojih uporabnikov; to je do otrok še posebno veliko odgovornost. Želimo vam stati ob strani že na samem začetku, tako da z vami delimo znanje o zdravi prehrani in vas spremljati v najnežnejših in občutljivih trenutkih, ko boste uvajali gosto hrano. Za vas smo pripravili predavanje o prehrani prvih 1000 dni s HiPP-om. Vabljene nosečke, mamice z majhnimi in tudi malo večjimi otroci.

 

11.30 – 12.15

JE DOJENJE NARAVNO ALI ZNANSTVENA FANTASTIKA?

Predava:Willma A.K.

Pripravlja:Društvo Porodna Hiša

V sodobnem času ima veliko mamic različne izzive z dojenjem. Dobra novica je, da se lahko na dojenje pripravi in to tako, da se zelo spretno izogne večini težavam. Namreč obstaja nekaj preprostih "pravil", ki bi jih morala poznati vsaka mamica, ki si želi uspešenega in srečnega dojenja. Pridi, prisluhni, doji!

 

13.30 – 14.00

O SEDENJU IN IZBIRI OTROŠKEGA STOLČKA -  skozi prijeme Pedokinetike®   

Pripravlja: ACTIVE CHAIR KIDS – nagrajena slovenska inovacija, otroški stol za zdravo hrbtenico in boljšo koncentracijo

Predava: prof. šp. vzg. Andreja Semolič, utemeljiteljica Pedokinetike® - Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način

Razvoj hrbtenice v prvih treh letih je zelo pomemben. Ste vedeli, da lahko sami veliko prispevate k uspešnemu gibalnemu razvoju otroka? Andreja Semolič, prof. šp. vzgoje bo spregovorila o tem, kako smo starši vpleteni v razvoj zdrave hrbtenice pri otroku in kaj ima pri tem premišljena izbira pohištva. Med posedanjem, sedenjem in aktivnim sedenjem je pomembna razvojna razlika za vzpostavljanje zdrave in funkcionalne vzravnave človeka. Torej, učenje sedenja – da ali ne?

Podpiramo aktivno sedenje    

 

14.15 – 15.00

PRIPRAVA NA POROD IN DOJENJE

Predava:Gordana Njenjić, babica in mag. zdr. nege

Pripravlja:Sekcija medicinskih sester in babic Slovenije pri Zbornici-Zvezi

Predavateljica bo udeleženkam odgovarjala na vprašanja nosečnic glede priprave na porod, kako oblikovati porod po svojih željah in kakšne možnosti glede rojevanja v Sloveniji imamo.

Tudi priprave na uspešno dojenje se pričnejo že v nosečnosti. Kako se dobro pripraviti, kakšna znanja in veščine o dojenju so potrebne, kako vključiti partnerja in družino in s kakšnimi težavami se lahko srečamo. Odgovori na ta in številna druga vprašanja z Gordano Njenjić.

 

15.15 –  16.00

POPORODNA DEPRESIJA IN NATUROPATSKE REŠITVE

Predava: Naturopatinja Erika Brajnik

Zakaj nastopi poporodna depresija, kako jo preprečiti. Kako jo prepoznati. Vpliva psihološko stanje tudi na dojenčka? 

 

16.15 – 17.00

ZAKAJ JE ZGODNJE UČENJE JEZIKOV INVESTICIJA V RAZVOJ OTROKA

Predava:  dr. Mojca Stubelj Ars

Si želite, da bo vaš otrok bolj uspešen v šoli? Da bo uspešno reševal različne izzive in da bo razvil visoko socialno inteligenco? Rešitev je v zgodnjem učenju jezikov! Na predavanju boste spoznali številne prednosti, ki nastanejo pri zgodnjem učenju tujega jezika oz. pri vzgoji dvojezičnih otrok. Dobili boste odgovore na vprašanja: Kako se razvijajo možgani dvojezičnih otrok? Kako dvojezičnost otroku pomaga biti boljši na mnogih področjih?

 

17.15 – 18.00

NARAVNI PRISTOP K ZDRAVLJENJU ATOPIJSKEGA DEMATITISA

Predava:Katarina Fajfar, ustanoviteljica naravne terapevtske kozmetike Skin Fairytale.

Predavanje namenjeno staršem, ki bi želeli otroku z atopijskem dermatitisom pomagati na naraven način. Na predavanju se bomo dotaknili  prehrane, prehranskih dodatkov, nege in enostavnih receptov za lajšanje srbečice iz preprostih in dostopnih sestavin. Predstavila bom tudi svoje izdelke Skin Fairytale, ki so bili narejeni s pomočjo prostovoljcev z atopijskem dermatitisom in so že pomagali številnim otrokom in odraslim.

 

 

SVOJO PONUDBO BODO PREDSTAVILI TUDI:

INNOVAT PRO, D.O.O.
SLEEPY BOTTLE
Sleepy Bottle je naprava za hitro pripravo adaptiranega mleka, namenjena domači uporabi in različnim zunanjim aktivnostim kot so sprehodi in potovanja. Sleepy Bottle, mladim staršem omogoča pripravo obroka v nekaj sekundah in je s svojim inovativnim dizajnom primeren za različne oblike napajanja.

SABEX, D. O. O.,
ABCDerm, nega kože dojenčkov in otrok
Ker je dojenčkova koža krhka, je Laboratorij Bioderma posvetil svoje dermatološko strokovno znanje pediatriji, z oblikovanjem prve izjemno varne in visokotolerantne linije za dojenčke. Njihova stroga varnostna lestvica je prilagojena posebnim zahtevam kože najmlajših.

POHIŠTVENO MIZARSTVO DAMJAN HOČEVAR, S. P.
Smo družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo izdelave pohištva po meri. Predstavljamo se z unikatnim lesenim otroškim stolom PIKO, ki ga odlikujejo tri različne funkcije uporabe. Stolček PIKO si lahko ogledate na našem razstavnem prostoru in preizkusite njegovo praktičnost. Več o naši ponudbi na naši spletni strani www.mizarstvohocevar.si.

SPLETNA TRGOVINA, IZOBRAŽEVANJE IN SVETOVANJE, NINA SAVARIN S.P.
mojŠkratek - Strokovnjaki za nošenje
mojŠkratek je spletna trgovinica, vodilna in specializirana na področju ergonomskih nosilk ter nošenja otrok. Velik poudarek usmerjamo v delavnice vezanja trakov in preizkušanja nosilk, saj na dobro ergonomsko nošenje pri izbiri nosilke, vplivajo karakteristike otročka in življenjski slog družine.

ODORI, D. O. O.
Nina Slapšak
Izdelava ročno narejene naravne kozmetike in čistil primernih tudi za najmlajše.

SPLETNA PRODAJA NARAVNIH IZDELKOV, A&M STUDIO DOBREGA POČUTJA MARJETA HUDOBIVNIK PURGAR S.P.

USTVARI SPOMIN

Maja in Luka sta vaša ustvarjalca spominov. Mlad par s skupno strastjo - fotografijo. Prijazno vas bosta sprejela v studiu v Tržiču ali pa se za vas odpeljala na čudovito lokacijo v naravi. Njun cilj je ustvarjanje spominov, ki bodo s fotografijami ostali večni. Nežnost novorojenčkov, razigranost sedalčkov, intimnost nosečk, zaljubljenost parov, prisrčen smeh družine - vsi ti trenutki bodo z njuno pomočjo pristno prikazani na fotografijah, ki jih boste lahko pokazali svojim bližnjim. S ponudbo se prilagajata svojim strankam in vam želita ponuditi čim boljšo storitev za dosegljivo ceno.PIKAPOLONICA
 

Prijave odprte!

PRIJAVA NA SREČANJE