Program nedelja

Dragi obiskovalci, tudi letos se bo na Otroškem bazarju in sejmu Narava-zdravje, ki bo potekala vzporedno, dogajalo na polno! Gostili bomo velika imena, kot so Ribič Pepe, Maček Muri, Čarovnik Sam Sebastian, Čarodej Toni, Ježa, ki repata in še mnoge druge!

Spet bo nadvse zabavno in polno smeha! Plešite, norite in se smejite skupaj z nami!

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Bazarkov oder

Anabela bo pela pesem, zraven pa jo bodo s plesom spremljale njene soplesalke.

10.40–11.00 Magični teater Jabadabadu: Čarodej Toni

11.00–12.00 Ribič Pepe

12.30–13.30 Vesna Gabor: Poslikava obraza

Maček Muri je najbolj znan maček iz Mačjega mesta. Vsak večer sede za svojo mačjo mizo in v svojo mačjo knjigo (mačji poznavalci ji pravijo Mačja kronika) zapiše vse dogodke Mačjega mesta! Toda, glej, mačja nesreča nikoli ne počiva! Muri svojo kroniko izgubi, zato je najbolje, da vzamemo stvari v svoje roke. Napeta mačja predstava, v kateri med razgibanim iskanjem Mačje knjige ugotovimo, kaj vse se dogaja v Mačjem mestu: kdo najraje prepeva, kaj kuha maček Žane, kaj počne maček Rigoleto in v koga je zaljubljena muca Maca!
Predstavitev dela aktivnosti in terapije s pomočjo psa, nekaj osnov, kaj so aktivnosti in potem delavnica z gledalci; prostovoljci iz publike delajo z našimi pari razne aktivnosti.
Dekleta bodo predstavila nekaj svojih tekmovalnih vaj.

Tematski kotiček

Študenti medicine bodo pripravili stojnico, kjer se bodo otroci preizkusili v delu zdravnika, tako da bodo pregledali in pozdravili svoje plišaste igrače.

Otroci in starši bodo lahko z različnimi čutili spoznavali okoljskega inženirja bobra in njegovo sosedo vidro, njuno vlogo v naravi in pomen za človeka.

Bazarkova kuhinja

9.30–11.00 Kako pripraviti čisto pravo kuharsko kapo v domači kuhinji?

Otroci, naučite ga pripraviti maso za palačinke!

13.00–14.30 Bazarkovo nedeljsko kosilo – kuhanje po kitajsko, riž s slanimi arašidi v petih minutah

15.00–16.00 Ste zamudili nedeljsko kosilo? Nič hudega. Čakajo vas čevapčiči in popečen ananas v kokosovi moki.

16.00–17.00 Ali ste že poskusili njoke kot sladico? Pustite se presenetiti. Na koncu se posladkamo še s sladoledom.

Žogarija

Otrokom v starosti od 7 do 14 let je omogočeno, da na posebej ograjenem igrišču pokažejo svoje veščine v nogometni igri 3 na 3, se preskusijo v spretnostnih igrah, razgibajo možgane v kvizu znanja, sodelujejo v ustvarjalno-likovnih delavnicah, pripravi zdravega obroka, se predstavijo kot pevci, glasbeniki, plesalci in navijači. Nikakor pa ne pozabimo na njihove spremljevalce oz. predstavnike šol, ki se pomerijo v zabavni igri ‘Tudi Vi profesor’.

Narava–zdravje

Organizator: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Izvajalec: Vesna La Vita

Organizator: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Izvajalec: Kmetija Zavratnik

Organizator: Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije

Na delavnici sodelujejo Alenka Mozer in psička Maya ter Katja Kobe Gorjanc in pes As. Povedo in prikažejo kam vse lahko vključimo terapevtske živali, v katerih ustanovah delujejo z njimi in na kakšen način delajo z uporabniki.

Organizator: Ambasadorji nasmeha

Organizator: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Izvajalec: GRM Novo mesto – Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo mesto

Organizator: Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije

Zavedanje o naraščajočem onesnaženju okolja in nezdravi izgubi stika z naravo žene vedno več ljudi k iskanju kakovostnih izdelkov naravnega izvora – kjerkoli je to mogoče in tudi na področju parfumov. Naravni parfumi se prilegajo osveščenemu odnosu do planeta, zato na svetovni parfumerski sceni (zopet) postajajo trend. Vstopite v svet naravnih parfumov, spoznajte historični razvoj parfumeristike, trenutno situacijo v svetu ter prednosti ustvarjanja in nošenja naravnih parfumov.

Organizator: Ana Ličina

Ustvarjanje resonančnih vibracij z energetsko ekspresivnostjo nas samih in sveta okrog nas. Odpiranje srca direktno h klasični teoriji jin & jang dinamike in vidiku 8ih brokad – BA DUAN JIN. Eden izmed osnovnih vidikov SKM (starodavne kitajske medicine) je gibanje, ki ga uteleša QIgong katerega končni produkt je tudi povezanost telesa z umom in aktivacija notranje moči skozi mehko gibanje ter notranje borilne veščine.

Organizator: RRA LUR

Osebe z demenco pogosto ne zmorejo povedati, da so lačne, žejne, da jih zebe ali kaj boli, kljub temu se še lahko sporazumevajo. Na predavanju spoznate, kako se sporazumevati z osebami z demenco.

Organizator: Spominčica

Organizator: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Izvajalec: GRM Novo mesto – Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo mesto

Ko človek z demenco postopoma izgublja sposobnost skrbeti za svoje vsakodnevne potrebe, se ne zna več sam zaposliti in ne ve več, kako bi se lotil smiselnih nalog. Lahko se dolgočasi, cele ure sedi in gleda predse ali pa nenehno sprašuje, kaj početi. Morda se česa loti, a se ne spomni, kako naj to naredi, kar jo spravlja v stisko. Zato potrebujejo nekoga, ki aktivnosti načrtuje in vodi njihov vsakdan. Svojci lahko pomagajo človeku z demenco tako, da se loti različnih vsakodnevnih opravil, pri njih sodeluje ter načrtuje aktivnosti, ki pomagajo zapolniti in strukturirati dan. Na delavnici na praktičnih primerih prikažejo ustrezne aktivnosti, primerne stopnji demence ter individualno prilagojene posamezniku.

Organizator: Gerontološko društvo Slovenije

Govora bo o dejavnikih, ki vplivajo na naše zdravje, o vzrokih bolezni in njihovih sprožilnih dejavnikih ter predstavitev visokotehnološko diagnostične klinike Health Optimizing, ki šele v celostnem pregledu pacienta (fizični in psihični nivo) da uvid v njegovo trenutno stanje in na osnovi tega izdela poročilo ter izda smernice za spremenjen način življena, ki zagotavljajo bolj zdravo in daljše življenje.

Organizator: Perpetuum mobile d.o.o.

Organizator: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Izvajalec: GRM Novo mesto – Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo mesto

Organizator: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehranoIzvajalec: Kmetija Zavratnik

Organizator: Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije

Na prireditev se pripeljite brezplačno z LPP!

V sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom je obiskovalcem na voljo brezplačen prevoz na dogodek!
  • Vstopnica, kupljena v spletni prodaji, omogoča prevoz z LPP mestnim in medmestnim avtobusom do Gospodarskega razstavišča in nazaj na dan obiska sejma.
  • Vstopnica, kupljena na blagajni dogodka, omogoča prevoz z LPP mestnim in medmestnim avtobusom s sejmišča na dan obiska.
Veljavno vstopnico samo pokažite vozniku LPP avtobusa. Brezplačen prevoz velja na avtobusih mestnega in medmestnega prometa.

Vstopnice že v predprodaji! Zagotovite si svojo zdaj!