Zunanja ploščad

Kot vsako leto se bomo tudi v letošnjem letu družili na zunanji ploščadi, kjer vas čakajo:

MINI ZOO

 

Termin: vsak dan, 9.00–19.00

V času Otroškega bazarja bo kot vedno veliko radovednih pogledov pritegnil MINI ZOO, ki ga pripravlja ZOO park Rožman. Prvič v Sloveniji si boste lahko ogledali jakobovi ovci s štirimi rogovi, kamelo, dve alpkai, pritlikavi kozi, kokoši, divja purana, želvice in zajčki.

Živalice vas bodo pričakale v prijetni senčki na zunanji ploščadi.


UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE

Termin: Vse tri dni prireditve

Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR) opravlja upravne in strokovne naloge organiziranja, priprav in izvajanja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

V notranjem prostoru bo URSZR skupaj z RKS in GZS predstavila svoje delovanje in material, na zunanjem prostoru pa bodo svoje delo in opremo predstavili različni reševalci (jamarji, potapljači, kinologi, gorski reševalci in gasilci).


SPOZNAJTE POLICISTE!

Poklic policista je zanimiv in nepredvidljiv. Pri opravljanju svojega dela zato policisti uporabljamo posebno znanje, opremo in vozila, pri nalogah pa nam pomagajo tudi živali. Vabljeni na naš prostor, kjer boste policiste lahko vprašali vse, kar vas zanima, se slikali na policijskem motorju ter spoznali policijskega konja. Prisluhnili boste lahko tudi policistom glasbenikom in se nasmejali vragolijam, ki jih izvaja policijski kuža!