Zunanja ploščad

Kot vsako leto se bomo tudi v letošnjem letu družili na zunanji ploščadi, kjer vas čakajo:

MINI ZOO

Termin: vsak dan: 9.00–19.00
Tudi v letošnjem letu se bomo v mini živalskem vrtu Otroškega bazarja družili s številnimi v vsakdanjem življenju redko videnimi živalmi. ZOO park Rožman bon a zunanji ploščadi predstavil pave, kokoši (okrasne), ptiče ibis (ptiče, ki so jih nekoč slavili kot božanstva), mongolskega konja, prednika vseh konjev.

 

ŠPORTNO DRUŠTVO SOKOL BEŽIGRAD

Termin: sobota: 11.00–12.00, nedelja: 11.00–12.00
Aktivni člani Športnega društva Sokol Bežigrad bodo prikazali zanimive akrobatske in športno gimnastične prvine na napihljivi akrobatski stezi (airtracku) ter drugih gimnastičnih orodjih.
Kdor bi želel poskusiti oz. se jim pridružiti, naj se oglasi v njihovi telovadnici oz. na delavnicah, ki jih redno prirejajo na različnih lokacijah. Najdete jih na Zunanji ploščadi v soboto in nedeljo od 11.00 do 12.00.

 

DRSALNO KOTALKARSKI KLUB STANKO BLOUDEK

Termin: nedelja: ob 11.00
Drsalno kotalkarski klub Stanko Bloudek iz Ljubljane deluje že 36 let in je v tem času vzgojil vrsto tekmovalcev v umetnostnem drsanju in kotalkanju, ki so zastopali Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih po vsem svetu, tudi na olimpijskih igrah. V nedeljo 20.9., ob 11. uri, se nam bodo na zunanji ploščadi predstavile kotalkarice s skupinskimi točkami. Več informacij o tečajih drsanja in kotalkanja lahko najdete na  spletni strani www.drsanje.si.

 

 

POSESTVO GRAD PRESTRANEK

Termin: vsak dan: 9.00–19.00
Posestvo Grad Prestranek, ki obsega 300 hektarjev ima veliko naravnih danosti, ki omogočajo bivanje v neokrnjeni naravi kljub bližini mesta (5km iz Postojne). V sklopu turistične dejavnosti nudimo prenočišča z apartmaji 2**, organiziramo pa tudi vodene izlete in dogodke za otroke, družine, šole in vrtce, ter razne zaključene skupine. V domačem ambientu gostišča »Na Gradu« nudimo pestro izbiro pijač in domačih jedi (jedi na žlico, tople malice, pice iz krušne peči, jedi po naročilu in hišne specialitete iz jedi BIO govejega mesa Angus. Na posestvu Grad Prestranek lahko ponudimo doživetje narave s konjskega hrbta na priljubljenih islandskih konjih. Na Otroškem bazarju bodo otroci imeli možnost spoznati naše simpatične islandske konjičke, imeli pa bodo tudi možnost jahanja.

 

LIVE DINOSAUR

Termin: vsak dan: 9.00–19.00
Na sejmu se bomo podali na potovanje 65.000.000 let nazaj v preteklost.
Otroci in seveda starši bodo spoznali pravega dinozavra, na koncu pa za spomin dobili še balon po lastni izbiri. Za vse ostalo pa puščamo prostor domišljiji naših najmlajših.

 

ZELENI ZABOJČEK

Termin: vsak dan: 9.00–19.00
Zeleni zabojčki že sedmo letos dostavlja izključno ekološko pridelke, predvsem slovenskih kmetov, pozimi in zgodaj spomladi pa jih dopolnimo tudi z eko pridelki iz sosednjih držav. Ko pa je pridelkov preveč, iz njih delamo tudi smutije, omake, sokove in druge shranke. Na Bazarju boste lahko pokusili tudi posebne zelenjave in pred-premierno čisto nove dobrote za male in velike!

 

ZAVOD NAZAJ NA KONJA

Termin: vsak dan: 9.00–19.00
Na Zavodu NAZAJ NA KONJA razvijamo in izvajamo različne programe jahanja, druženja in terapije s pomočjo konja – za otroke, mladostnike, odrasle, osebe s posebnimi potrebami, družine in zaključene skupine.
Predstavlili vam bomo delovanje našega zavoda, v soboto in v nedeljo pa boste imeli možnost, da preko delavnic spoznate konja, njegovo vlogo v procesu odraščanja otrok, se seznanite s terapijo s pomočjo konja in ustvarjate na temo MOJ PRIJATELJ KONJ, kjer si lahko prislužite čudovite nagrade.

 

PRVI ŠKODIN MOBILNI HUDOBER SALON

Termin: vsak dan: 9.00–19.00
Vrednote tržne znamke Škoda in prednosti Škodinih vozil so: inovativno oblikovanje, tehnološka dovršenost, prostornost, gospodarnost …in preprosto pametne rešitve. Letos smo namreč izdelali prvi ŠKODIN mobilni HUDOBER salon, s katerim lahko obiščemo čisto vsak kotiček Slovenije. Ideja temelji na preprosti logiki: novim ciljnim javnostim na inovativen način neposredno predstaviti bogato paleto in vse prednosti Škodinih vozil. V ŠKODINEM HUDOBREM salonu se lahko obiskovalci iz prve roke seznanijo s prednostmi vozil ŠKODA, si konfigurirajo svoj avto in ga celo kupijo. Otroci pa se medtem zabavajo z risanjem, okraševanjem avtomobilov in gledanjem risank. Še ena Škodina preprosto pametna rešitev!