Ne zamudite

Arhiv programa (2016)


 

POLETNO DRSALIŠČE NA PROSTEM

Termin: Vse tri dni prireditve

Lucky Luka pripravlja pravo poletno-zimsko doživetje, kjer boste lahko zadrsali na pravem ledu v poletnih dneh! Vsa družina se bo lahko preiskusila na interaktivnem drsališču i-Lucky Land, na ledeni stezi za curling, se slikala s posebnimi fotoaparati integriranimi v drsališče ali se pomerila v kakšni ledeni aktivnosti.

Če ste malo bolj tekmovalne narave boste lahko svojo hitrost na drsalkah izmerili s pomočjo pravega radarja! Ekipa Lucky Luka ponuja številne tematske animacije, hokejski turnir, ledeno impro ligo, Lucky curling, 15 minutno individualno šolo drsanja, igro z maskotami ter številne nagradne igre. Na voljo bo tudi izposojevalnica drsalk.

 NOVO! 

ZNANI KUHARJI BODO KUHALI Z OTROKI

Bazarkova kuhinja je popolnoma nov kotiček na Otroškem bazarju, s katerim organizatorji želimo družine spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu, jih osveščati o pomenu zdrave prehrane za zdravje družin in predstaviti zanimive ideje za pripravo zdravih družinskih obrokov. K sodelovanju smo povabili znane kuharje, tako ljubiteljske kot profesionalne, ki bodo v živo kuhali in z obiskovalci delili uporabne nasvete. Istočasno bodo potekale delavnice, v okviru katerih se bodo v pripravi hrane preizkusili tudi otroci. Poleg številnih znanih kuharjev bosta Bazarkovo kuhinjo obiskala tudi Tomaš Javurek, zmagovalec šova Gostilna išče šefa, Darko Klemen, zmagovalec slovenskega MasterChefa, gostiteljica kuhinje pa bo Emilija Pavlič, glavna kuharica Otroškega bazarja že od vsega začetka.

Z našimi najmlajšimi bosta kuhala tudi Tomaš Javurek (levo) in Darko Klemen (desno).


 NOVO! 

»SHOWROOM« SPLETNIH TRGOVIN

Na letošnjem Otroškem bazarju predstavljamo poseben sejemski kotiček, t. i. Showroom spletnih trgovin, kjer bo veliko izjemno znanih spletnih trgovin postavilo pravo pravcato trgovinico. Vse izdelke, ki jih ponavadi kupite preko spleta, si boste v showroomu lahko ogledali in preizkusili v živo ter se nato odločili za neposreden nakup. Predstavljajo se vam:


 NOVO! 

BAZARKOVA USTVARJALNICA IN BRALNICA

Na Otroškem bazarju tudi letos ne bo manjkalo zanimivih ustvarjalnih in raziskovalnih delavnic, v letošnjem letu pa pripravljamo posebno ustvarjalnico in bralnico. Pod menstorstvom Mednarodnega grafičnega centra bodo otroci lahko tiskali na majice, božali in spoznavali živalice Družinskega gledališča Kolenc, z ArheoVed-om izkopavali arheološke najdbe, stare prek 2000 let. Z Gledališkim muzejem bodo otroci postavljali svoje mini gledališče, Rubi in Rudi pa nas bosta popeljala v kreativni svet ustvarjanja jesenskih venčkov. In to še ni vse, obiskovalce čaka še mnogo drugih kreativnih in igrivih delavnic, ki jih nikakor ne smete zamuditi. Poleg tega vas vabimo, da prisluhnete številnim pravljicam, ki jih bodo brali znani pisatelji. Z nami bodo Andrej Predin, Milan Dekleva, Tatjana Pregelj Kobe, potekala bo predstava Beli muc in črni muc, pester program pa pripravlja tudi Mestna knjižnica Ljubljana.


 TRETJIČ! 

DOGODEK ZA NOSEČNICE IN MLADE STARŠE

Že tretjič bo na Otroškem bazarju potekalo dvodnevno Srečanje nosečnic in mladih staršev, ki bo potekalo v petek in soboto, 9. in 10. septembra. Namen srečanja je na enem mestu odgovoriti na čim več vprašanj, s katerimi se srečujejo mladi starši in tisti, ki bodo to še postali. Številni strokovnjaki, med njimi Marko Juhant, med starši dobro znan zaradi njegovih zapisov o vzgoji otrok, bodo predavali na temo priprave na porod in uspešnega dojenja, sočutnega starševstva, uvajanja goste hrane in prehranskega načrta, dojenja, spanja in nošenja dojenčka, posebnost letošnjega dogodka pa bo delavnica prve pomoči za dojenčke in predstavitev »dojenčki za mizo«.


DOBRODELNOST NA OTROŠKEM BAZARJU

Organizator, kot vsa leta doslej, tudi ob 11. obletnici ne pozablja na otroke iz socialno šibkih družin. V okviru sejma bosta tako potekali kar dve dobrodelni akciji.

»PODARI ZVEZEK«

Pred pričetkom Otroškega bazarja ste družine lahko z nakupom šolskih potrebščin v prodajalnah DZS-ja kupili številne šolske potrebščine in jih tako podarili v sklad šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. Akcija se nadaljuje tudi na Otroškem bazarju, zato le prinesite s seboj kakšno novo potrebščino in s tem zapišite v svoj dnevnik čudovito dejanje. Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje bo nato poskrbela, da bodo zbrane potrebščine prejeli otroci iz socialno šibkih družin, ki si jih ne morejo privoščiti.

Partnerji akcije:

 

DOBRODELNA DRAŽBA

V letošnjem letu smo v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije pripravili dobrodelno dražbo športnih rekvizitov, dresov ter drugih kosov športne opreme znanih in uspešnih slovenskih športnikov, katere izkupiček bo šel v fondFundacije za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij (ustanovljena znotraj Olimpijskega komiteja Slovenije). Fundacija zagotavlja podporo številnim perspektivnim mladim upom, ki svojih športnih sanj zaradi ekonomske situacije sicer ne bi mogli uresničevati. Dražbeni rekviziti so na ogled postavljeni v času Otroškega bazarja, dražba pa bo potekala v tednu po zaključku Otroškega bazarja.

 

 

Nekaj dražbenih rekvizitov:  

Rokavice s podpisom Dejana Zavca, bokserja s številnimi uspehi v svetovnem merilu, med drugim svetovni prvak WBF 2015 v superveltski kategoriji

Donator: Dejan Zavec
   
   

Dres s podpisi igralcev aktualne košarkarske reprezentance Slovenije

Donator: Košarkarska zveza Slovenije
   
   

Košarkarska žoga s podpisi igralcev aktualne košarkarske reprezentance Slovenije

Donator: Košarkarska zveza Slovenije
   
   

Dres s podpisi treh prejemnikov medalj na preteklih Olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016: Tina Trstenjak (judo, zlata medalja), Vasilij Žbogar (jadranje, srebrna medalja) in Peter Kauzer (kajak na divjih vodah, srebrna)

Donator: Olimpijski komite Slovenije
   
   

Tekaški copati s podpisom Matica Osovnikarja, nekdaj najhitrejšega belca na svetu in slovenskega rekorderja na 100 in na 200 metrov,

Donator: Matic Osovnikar
   
   

Kapa s podpisom Jadralca Vasilija Žbogarja, ki Sloveniji prijadral srebrno medaljo na OI Rio 2016

Donator: Vasilij Žbogar
   
 

 
MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO, SOCIALNE ZADEVE IN ENAKE MOŽNOSTI NA OTROŠKEM BAZARJU

Na sejemskem prostoru Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo v času Otroškega bazarja dogajanje pestro in zanimivo. Nekaj ur dnevno bo na prostoru prisotna ministrica dr. Anja Kopač Mrak, ki bo na voljo za pogovore in druženje z obiskovalci o aktualnih zadevah s področja dela ministrstva. Ves čas bodo prisotni strokovni delavci centrov za socialno. Kot vsako leto bodo izvajalci centrov za družino izvajali otroške delavnice, Centri za usposabljanje, delo in varstvo ter Varstveno delovni centri, ki bodo ponujali izdelke, ki so jih ustvarili njihovi varovanci.

Partner prireditve:


POPOLNO DRUŽINSKO DOŽIVETJE S PRAVIM PRIJATELJEM

Vstopite v edinstven svet AMZS Pravih prijateljev - Anje, Marka in Zdravka. Zapeljite po otroškem prometnem poligonu s čisto pravim avtomobilom, prebudite svojo kreativno stran v prometni ustvarjalnici, malo starejši pa vstopite v virtualni svet simulatorja varne vožnje. Prisluhnite AMZS inštruktorju varne vožnje in njegovim nasvetom za varno vožnjo otrok in odraslih v avtu. Sodelujte v brezplačnih preventivno izobraževalnih aktivnostih, ki smo jih pripravili za vso družino in tako prispevajte svoj delež k večji varnosti v cestnem prometu.   


RABLJENA OTROŠKA OPREMA

Že sedmo leto zapored na Otroškem bazarju pripravljamo Tržnico rabljene otroške opreme, kjer vsak obiskovalec lahko kupi ali proda dobro ohranjene kose opreme. Zagotovo se v vaših podstrešjih, omarah in skladiščih najdejo rabljeni vozički, postelje, ležalniki, stajice, kolesa, hoduljice, športna oprema in ostali pripomočki za otroke, zato jih le prinesite s seboj na Otroški bazar. Tržnico pripravljamo skupaj s trgovino Urša, našli pa jo boste v dvorani Kocka/A2 – za vse pogoje prodaje in nakupa si oglejte spletno trgovino Urša (041 694 165, info@trgovinaursa.si, www.trgovinaursa.si).


XXXL SPOMIN

Podjetje Ewopharma vam predstavlja družabno igro, ki jo poznamo kot namizno igro. Igra spomin se sedaj igra z 11 različnimi grafikami, ki se ponašajo z velikostjo 60 cm premera. Obiskovalci bodo lahko izvali Piko Nogavičko ali pa maskoto Biogaia. 

Zmagovalci prejmejo lepe nagrade podjetja Ewopharma.

 

Arhiv programa (2015)