Enodnevna Družinska svetovalnica

NOVO! – Poučne vsebine za starše in otroke od prvega leta dalje.

SOBOTA, 19. september | v Avli dvorane A Gospodarskega razstavišča

Na letošnjem Otroškem bazarju se boste starši in otroci lahko veliko novega naučili in tudi malo pozabavali v enodnevni Družinski svetovalnici, ki jo letos na Otroškem bazarju pripravljamo prvič.

9.15–10.00

 

KDO SE BOJI VODE … POTOPIMO STRAH

Predava: prof. telesne vzgoje Tomaž Torkar
Predstavlja: Plavalni klub Olimpija
Na predavanju bodo opisane in predstavljene koristi prvega stika dojenčka z vodo. Svetovali vam bomo, kako in kam s šolarji, ki so vzljubili vodo in bi se radi naučili pravilno plavati ali morda celo tekmovati, predstavljen pa bo tudi program učenja plavanja Tjulko. Moto Plavalnega kluba Olimpija je: VZGAJAMO ZMAGOVALCE ŽIVLJENJA!

     

10.15–11.00

 

JOGA ZA OTROKE IN STARŠE – KREPITEV DRUŽINSKIH VEZI

Predava: Nina Brüfach, certificirana učiteljica Kundalini joge in joge za otroke
Predstavlja: Svet veselja
SVET VESELJA – Center za razvoj osebnosti in širjenje zavesti vam predstavlja praktično delavnico Joga za otroke in starše – krepitev družinskih vezi kot način kakovostnega druženja z otroki ter povezovanja družine kot skupnosti ljubezni, veselja, razumevanja, podpore in spoštovanja. Spregovorili bomo o pomenu kakovostnega preživljanja časa z otroki kot družina ter preizkusili nekaj praktičnih jogijskih vaj, ki bodo vam in vašim otrokom prinesle veliko veselja, zdravega gibanja, dobre volje in seveda še veliko več. 

     

11.15–12.00

 

OSEBNA IN POSLOVNA ODLIČNOST  - ter -  UČINKOVITO UČENJE IN POMNJENJE

Predstavlja: dr. Tanja Pia Metelko, Master Coach, mediatorka, trenerka
Pripravlja: PRO CREAThOR – razvoj poslovnih in osebnih potencialov ter izobraževanje
Vsak si želi biti realiziran in izpolnjen na osebnem ter uspešen in kreativen na poslovnem področju. Za to potrebuje orodja in veščine iz dveh temeljnih področij: oblikovanja uresničljivih ciljev ter reševanja težav, ki se pojavijo na poti. Dobili boste odgovore na vprašanja, kako se učinkovito učiti in kako podatke shraniti v možganih ter jih priklicati iz spomina – uporabne tehnike za starše in otroke.

     

14.15–15.00

 

TURNIR V ČLOVEK NE JEZI SE

Predstavljata: Matej Tomažin, Irena Tomažin
Pripravljata: Zavod Kalejdoskop in Dodekaeder, d. o. o.
Turnir v igranju igre Človek ne jezi se je lepa priložnost, da združimo zabavno igro s slovensko idejo – dvanajststranko igralno kocko. Tekmuje se ena na ena, in sicer zmagovalci igrajo z zmagovalci, po petem kolu se pogleda, kdo ima največ točk. Zmagovalca čaka lepa nagrada, vsi udeleženci pa boste dobili spominske nagrade.

Človek ne jezi se je igra mladosti. Skorajda ni doma, ki ne bi imel te igre, oziroma ni osebe, ki je ne bi poznala. Zgodovina igre je pestra – okoli šestega stoletja se je v Indiji pojavila pod imenom "Pachisi". Imenovali so jo tudi Kraljeva igra Indije. Bila je zelo popularna, igrali so jo vsi. Tudi vladarji. V Evropo je prišla konec devetnajstega stoletja in danes jo poznamo pod mnogimi imeni: Ludo, Trouble, Sorry, Fia ter seveda Človek ne jezi se.

Turnir v Človek ne jezi se ponuja super doživetje, ki bo razkrilo, kdo ima srečno roko. Igralo se bo s posebnimi dvanajststranskimi kockami, ki se zaradi svoje oblike vrtijo hitreje in tako preprečuje nameščanje pri metu kocke. Sreča tako pride še bolj do izraza.

     

15.15–16.00

 

OMOGOČITE SVOJIM NAJMLAJŠIM PRIMERNO USTNO HIGIENO ZA BOLJŠO PRIHODNOST

Predstavlja: dr. Nataša Prunk, DDM
Pripravlja: Colgate (Elmex)
Ustna higiena je pomembna že od prvega zobka dalje. Na  delavnici bomo predstavili pravilen način umivanja zob, kakšne zobne paste so primerne, zdravnica pa vam bo svetovala, kako prepoznati karies in kaj lahko storimo, da ga preprečimo. Za udeležence bomo pripravili tudi vrečke presenečanja.

     

16.15–17.00

 

ANDREJIN MUSIC TOGETHER – VPLIV GLASBE NA OTROKOV RAZVOJ

Predstavlja: Andreja Zupančič, pedagoginja in licencirana učiteljica in vodja glasbenega centra Music Together za Slovenijo
Pripravlja: Music Together
Vsak otrok se rodi muzikalen. Spodbujajmo in negujmo to naravno danost že v najzgodnejšem obdobju! Z igrivimi glasbenimi aktivnostmi bomo spodbudili celostno delovanje možganov in mu poleg osnovnih glasbenih veščin pomagali podpreti vse druge vrste učenja in spoznavanja. Že dolgo je znano dejstvo, da glasba, bolj kot katera koli druga umetnost, aktivira obe možganski polovici; spodbuja učenje jezika, pomaga pri razvoju časovne in prostorske predstavljivosti, spodbuja razvoj vseh vrst inteligenc in viša IQ, spodbuja glasbeno rast in izboljšuje glasbene spretnosti.

     

17.15–18.00

 

POZITIVNO STARŠEVSTVO

Predava: Maja Skvarč
Predstavlja: Child's fairytale
Želite spoznati 5 korakov za pozitivno, ljubeče, samozavestno in povezano starševstvo? V 5 korakih boste spoznali:

  1. Kako prisluhniti vašemu otroku in prepoznati njegova sporočila?
  2. Kako naučiti otroka vrednot in mu hkrati pomagati pri samostojnem življenju?
  3. Na kakšen način starši prenašamo informacije na svojega otroka?
  4. Kako pomagati otroku pri razvoju njegove samopodobe?
  5. Kako se soočati s slabo vestjo in kako skrbeti za svoje telo in duha?

"Otroci niso naša last, niso nam dani v nadzor, niso predmet manipulacije ali podrejanja. So to, kar je zapisal Kahlil Gibran: 'Klic življenja po življenju'."

Barbara Coloroso

Naše otroke moramo spodbujati, da bodo postali vse, kar lahko postanejo, ne pa jih siliti, da postanejo tisto, kar od njih pričakujemo.


 

Ena vstopnica, vsi dogodki

Več informacij o vstopnicah TUKAJ >