Bazarkova kuhinja

Arhiv programa (2016)


Lokacija: prostor Bazarkove kuhinje, Dvorana Kupola/A

*Organizator si pridržuje pravico do sprememb v programu

Sponzor Bazarkove kuhinje:

Podporniki Bazarkove kuhinje:

Pridite v Bazarkovo kuhinjo in si nadenite kuharski klobuk! Prvič na Otroškem bazarju namreč pripravljamo kuharski šov, v okviru katerega boste v Bazarkovi kuhinji spoznali kuharje, ki ste jih lahko preteklo sezono spremljali na malih ekranih, in ki vsakodnevno ustvarjajo najbolj mamljive in zdrave recepte. V Bazarkovi kuhinji bodo potekale delavnice, v okviru katerih se bodo v pripravi hrane preizkusili tudi otroci. Za družine bodo kuhali Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano in avtorica knjig o zdravi prehrani, Luka Korenčič, eden od tekmovalcev šova Masterchef, Irena Tomažin, avtorica projekta Zdrava juhica. Bazarkovo kuhinjo bosta obiskala tudi Tomaš Javurek, zmagovalec šova Gostilna išče šefa in Darko Klemen, zmagovalec šova MasterChef Slovenija. Gostiteljica kuhinje bo Emilija Pavlič, glavna kuharica Otroškega bazarja že od vsega začetka in avtorica knjige Mamica, nauči me kuhati.

ZA KUHARSKE KAPE, PREDPASNIKE IN OPREMO BO POSKRBLJENO

Dnevni kuharji:

Tomaš Javurek, zmagovalec šova Gostilna išče šefa

Darko Klemen, zmagovalec šova MasterChef

Luka Korenčič, eden od tekmovalcev šova Masterchef

 

Marija Merljak, univ. dipl. ing. živ. teh., svetovalka za zdravo prehrano in avtorica knjig o zdravi prehrani

 

Irena Tomažin, ustvarjalka projekta Zdrava Juhica in ambasadorka pobude Jamie's Food Revolution

Gostiteljica kuhinje:

Emilija Pavlič, kuharica in avtorica knjig Za otroke kuhajmo zdravo ter Mamica, nauči me kuhati

PROGRAM BAZARKOVE KUHINJE

PETEK, 9. SEPTEMBER 2016

9.00–10.00

 

KULINARIČNA DELAVNICA Z IRENO TOMAŽIN

Na kulinarični delavnici bo vrtni škratek popeljal otroke v svet zabavnega sadja in zelenjave. Skupaj bodo okušali zdrave sadne bonbončke, razrešili prepir o tem, kdo je najbolj zdrav ter pripravili slasten sadni čarobni napitek.

     

10.30–12.00

 

ZELENJAVNA RIŽOTA S TOMAŠEM JAVUREKOM

Priprava zelenjavne rižote je zelo preprosta in ne vzame veliko časa. Lahko jo ponudimo kot glavno jed ali kot prilogo, pripravljamo jo lahko skozi celo leto. Poleti imamo pestro izbiro različnih sezonskih sestavin, pozimi pa lahko uporabimo tisto zelenjavo, kar smo jo shranili. Zelenjavno rižoto lahko pripravljamo na 1001 način, paleta sestavin in kombinaciji je skoraj neskončna.

     

12.30–15.30

 

KUHAJMO ZDRAVO Z EMILIJO PAVLIČ

Kako sestavimo in skuhamo preprost in uravnotežen dnevni jedilnik za jesen in zimo? Kako se prehranjujem brez uporabe zamrzovalne skrinje? Kako najlažje zamesimo kruh, pripravimo morske ribe, svežo zelenjavo, žitarice, stročnice. Pripravila bom kotiček z orehi, svežim in suhim sadjem, skuhala bom kruh in koruzno polento v kotličku

     

16.00–19.00

 

ČUDEŽNI NAPITKI IN OTOK ZAKLADOV Z MARIJO MERLJAK

  • 16.00–17.00 Polentini srčki za dobro voljo
  • 17.00–18.00 Sladek skutni namaz in Otok zakladov
  • 18.00–19.00 Čudežni napitki (Napitek za učenje matematike, Napitek za učenje besedil, Napitek za umetniški navdih)
     

SOBOTA, 10. SEPTEMBER 2016

9.30–12.00

 

ŽEMLJICE IN NAMAZI Z MARIJO MERLJAK

9.30 Speci svojo žemljico

10.30 Za vsako žemljico drug namaz (ribji, zelenjavni s skuto, fižolov)

     

13.00–15.00

 

KUHAJMO ZDRAVO Z EMILIJO PAVLIČ

Kako sestavimo in skuhamo preprost in uravnotežen dnevni jedilnik za jesen in zimo? Kako se prehranjujem brez uporabe zamrzovalne skrinje? Kako najlažje zamesimo kruh, pripravimo morske ribe, svežo zelenjavo, žitarice, stročnice. Pripravila bom kotiček z orehi, svežim in suhim sadjem, skuhala bom kruh in koruzno polento v kotličku

     

15.30–17.00

 

RIŽEVE KROGLICE S TOMAŠEM JAVUREKOM

V tej jedi bomo združili mlečni riž in rižev narastek, kar otroci naravnost obožujejo. Sladko malce drugače.

     
17.00–19.00  

KUHAJMO ZDRAVO Z EMILIJO PAVLIČ

Kako sestavimo in skuhamo preprost in uravnotežen dnevni jedilnik za jesen in zimo? Kako se prehranjujem brez uporabe zamrzovalne skrinje? Kako najlažje zamesimo kruh, pripravimo morske ribe, svežo zelenjavo, žitarice, stročnice? Emilija Pavlič bo pripravila kotiček z orehi, svežim in suhim sadjem, skuhala bo kruh in koruzno polento v kotličku.

     

NEDELJA, 11. SEPTEMBER 2016

9.00–10.00

 

KUHAJMO ZDRAVO Z EMILIJO PAVLIČ

Kako sestavimo in skuhamo preprost in uravnotežen dnevni jedilnik za jesen in zimo? Kako se prehranjujem brez uporabe zamrzovalne skrinje? Kako najlažje zamesimo kruh, pripravimo morske ribe, svežo zelenjavo, žitarice, stročnice? Emilija Pavlič bo pripravila kotiček z orehi, svežim in suhim sadjem, skuhala bo kruh in koruzno polento v kotličku.

     

10.30–12.00

 

KAKO NAREDIMO NJOKE Z LUKO KORENČIČEM

Zakaj bi kupovali že pripravljene, ko pa jih lahko naredimo sami in se ob tem še zabavamo. Kuhani se priležejo različnim omakam, kakšno bomo pripravljali tokrat, pa naj ostane presenečenje.

     

14.00–16.00

 

ZDRAV RAZSTAVLJEN JABOLČNI ŠTRUDELJ Z MASTERCHEFOM 2016 DARKOM KLEMNOM

Čeprav so otroci sladkosnedi, lahko poskrbimo za zdravo sladico. MasterChef Slovenije 2016 Darko Klemen bo skupaj z otroki pripravil slasten, a zdrav jabolčni štrudelj. Seveda pa ne smemo pozabiti na pomoč malih kuharskih mojstrov, ki bodo Darku pomagali in ga na koncu s sadjem okrasili po svojem navdihu.