Otroški Bazar skozi čas

13. OTROŠKI BAZAR: leto 2018

13. Otroški bazar je postregel z obilico zabave, smeha in dobre volje. Obiskalo ga je 24,000 obiskovalcev iz vse Slovenije, na njem pa je sodelovalo kar 250 organizacij. V okviru vodenih ogledov je Otroški bazar obiskalo kar 1100 otrok iz osnovnih šol in vrtcev, na odru pa je nastopilo kar 240 posameznikov. Kot vsako leto so starši na Otroškem bazarju lahko pridobili tisoč in en uporaben nasvet za aktivno preživljanje prostega časa. Otroci skupaj s stašri pa so lahko v Bazarkovi kuhinji z znanimi kuharji pripravljali slastne prigrizke. Otroci in starši so se lahko zabavali na velikem kotalkališču z vodenim programom v ritmih Soy Lune, v velikem planetariju so lahko opazovali zvezde, se podali v kajakaške vode na zunanji ploščadi, spoznali kače, pajke in druge živali v vivariju in še veliko drugega.

Prav tako smo izpeljali tudi dobrodelo akcijo - podari knjigico kjer smo skupaj z Helen doron English zbrali kar 150 knjig. V okviru 5. Srečanja nosečnic in mladih staršev pa so potekala strokovna predavanja za lažjo pripravo na nosečnost, porod in otrokovo prvo leto. Prvič pa smo pripravili tudi intenzivno šolo za starše skupaj s Porodnišnico Postojna in predavanja priljubljenega porodničarja dr. Aleksandra Merla. Dogodek je spremljalo okoli 180 nosečnic in mladih staršev.


 

12. OTROŠKI BAZAR: leto 2017

Tudi 12. Otroški bazar je postregel s pestrim programom v Eksperimentalnem kotičku, v Bazarkovi kuhinji, v Showroom spletnih trgovin, kjer so spletne trgovine s svojimi izdelki predstavljale v živo.

Nekaj več kot 24.100 obiskovalcev je uživalo v bogati ponudbi več kot 250 organizacij. Tudi letošnji Otroški bazar je postregel z bogatim programom za družine na prostoru Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Naziv naj razstavljavec 12. Otroškega bazarja je prejela družba Hajdi.si, d. o. o. 

 

11. OTROŠKI BAZAR: leto 2016

11. Otroški bazar je minil v slogu številnih novosti. Pripravili smo program v Eksperimentalnem kotičku, v Bazarkovi ustvarjalnici in bralnici z znanimi pisatelji, v Bazarkovi kuhinji z znanimi kuharji, predstavitev športnih disciplin v Športnem parku, Showroom spletnih trgovin, kjer so spletne trgovine s svojimi izdelki prvič predstavljale v živo.

Otroški bazar se je v letošnjem letu razširil na eno dodatno zunanjo ploščad in v tretjo sejemsko dvorano A2. Tako se je na kar dveh zunanjih ploščadih in v treh pokritih sejemskih dvoranah zvrstilo več kot 290 različnih delavnic, ustvarjalnih, izobraževalnih in kulturnih točk, sejemskih predstavitev in še bi lahko naštevali.

Nekaj več kot 24.000 obiskovalcev je uživalo v bogati ponudbi vseh razstavljavcev in po mnenju velike večine je Otroški bazar v letošnjem letu dokazal, da je najboljši dogodek za družine v Sloveniji, tako z vidika ponudbe razstavljavcev, kot tudi z vidika programa. Na Otroškem bazarju se je z lastnim sejemskih prostorom že tretje leto zapovrstjo predstavilo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki je prvi dan prireditve organiziralo tudi okroglo mizo skupaj z ministrico Kopač Mrak na temo nekaznovanja otrok.

Kot vsako leto je tudi na 11. Otroškem bazarju potekal izbor za naj razstavljajvca sejma. V okviru zaključnega dogodka z revijo Plesnega mesta in koncertom Ribiča Pepeta, je letošnji častni naziv je prejel AMZS, ki je s svojim odličnim sejemskim nastopom v pokriti dvorani in na Zunanji ploščadi prepričal tako obiskovalce, kot tudi organizatorje.

10. OTROŠKI BAZAR: leto 2015

V nedeljo, 20. septembra, se je zaključil največji sejem za družine pri nas 10. Otroški bazar, ki že tradicionalno poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V štirih dneh se je predstavilo več kot 240 sodelujočih organizacij, podjetij, društev ipd., 350 nastopajočih na odru, sejem in ves spremljevalni program pa je obiskalo nekaj več kot 24.000 obiskovalcev, med drugim tudi čez 1.000 otrok v okviru vodenih ogledov za otroke iz šol in vrtcev. V okviru dobrodelne akcije Avenija dobrodelnosti so organizatorji zbrali kar nekaj kuponov za tečaje in letne članarine za športne aktivnosti za otroke iz socialno šibkejšega okolja.

9. OTROŠKI BAZAR: leto 2014

V nedeljo, 14. septembra 2014, se je zaključil največji sejem za družine pri nas, 9. Otroški bazar, ki že tradicionalno poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V štirih dneh se je predstavilo več kot 250 sodelujočih organizacij, podjetij, društev ipd., 700 nastopajočih na odru, sejem in ves spremljevalni program pa je obiskalo okoli 36.000 obiskovalcev, med drugim tudi 1.000 otrok v okviru vodenih ogledov za otroke iz šol in vrtcev. V okviru dobrodelne akcije 1 Lučka = 1 topel obrok so zbrali za več kot 1896 toplih obrokov.

Starši so si ogledali bogato sejemsko ponudbo, opravili številne nakupe po ugodnejših cenah, skupaj z najmlajšimi pa so uživali v ustvarjalnih delavnicah, ob glasbenih, plesnih in drugih predstavitvah na odru ter v družbi prikupnih živalic v mini živalskem vrtu. Prvi dan so otroci lahko ustvarjali skupaj z dnevnimi centri aktivnosti za starejše v medgeneracijskem kotičku, na sejmu pa so poskrbeli tudi za osveščanje o pomembnih temah; o perečem problemu slovenskega gospodarstva, sivi ekonomiji, pa ob 10. obletnici vstopa Slovenije v EU o pravicah in priložnostih, ki jih ponuja Evropska unija vsem državljanom. Osveščali so še o pravicah potrošnikov, o delu reševalcev, policistov, kriminalistov, psov reševalcev idr. ter o temeljnih postopkih oživljanja in uporabi defibrilatorja v primeru srčnega zastoja, s čimer so obeležili svetovni dan prve pomoči.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je skupaj z različnimi partnerji osveščal o starševskem varstvu, družinskih in socialnih prejemkih, usklajevanju poklicnega in družinskega življenja, varnosti otrok ipd.

PRVO SREČANJE NOSEČNIC IN MLADIH STARŠEV IZJEMEN USPEH

Prvič na Otroškem bazarju je potekalo tudi srečanje nosečnic in mladih staršev, v okviru katerega so obiskovalci lahko prejeli številne informacije o porodu, dojenju, gibanju v času nosečnosti, negi in prehrani dojenčkov, homeopatiji ipd.

8. OTROŠKI BAZAR: leto 2013

V nedeljo, 15. septembra 2013, se je zaključil največji sejem za družine v Sloveniji, 8. Otroški bazar, ki že tradicionalno poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V štirih dneh se je predstavilo več kot 240 sodelujočih organizacij, podjetij, društev ipd., sejem in ves spremljevalni program pa je obiskalo nekaj več kot 36.000 obiskovalcev. Zaključila se je tudi dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin.

Starši so si ogledali bogato sejemsko ponudbo, opravili so številne nakupe po ugodnejših cenah, skupaj z najmlajšimi pa so uživali v spremljevalnem programu, v športnih uricah, ustvarjalnih delavnicah, nastopih na odru in v mini živalskem vrtu.

Akcija zbiranja šolskih potrebščin je bila izjemno uspešna, saj so obiskovalci Otroškega bazarja v štirih dneh v dobrodelni kotiček prinesli številne nove zvezke, pisala, voščenke in ravnila ter lepo ohranjene peresnice in šolske torbe. Vse zbrano bo Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje podarila otrokom iz socialno šibkih družin.

7. OTROŠKI BAZAR: leto 2012

Tokratni, že 7. Otroški bazar v Ljubljani, ki je potekal od 6. do 9. septembra 2012 na Gospodarskem razstavišču, se je zaključil v znamenju številnih sejemskih nakupov novih potrebščin za otroke, rabljene otroške opreme, iskanja najrazličnejših informacij in v znamenju kar dveh dobrodelnih akcij. Na tokratni največji prireditvi za družine je nastopilo okoli 290 sodelujočih podjetij, organizacij in društev, ki so svojo ponudbo predstavili nekaj več kot 36.000 obiskovalcem.

V luči Evropskega leta aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami je na Otroškem bazarju v četrtek, 6. septembra 2012, potekal t. i. Bazar generacij. Pripravili so ga člani dnevnih centrov aktivnosti za starejše (DCA), ki delujejo pod okriljem Mestne zveze upokojencev Ljubljana. V okviru dogodka so otroci v različnih delavnicah spoznali življenje iz časov njihovih dedkov in babic.

6. OTROŠKI BAZAR: leto 2011

6. Otroški bazar Ljubljana, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se je ponovno zapisal kot največja prireditev za družine pri nas, saj je kar 35.600 obiskovalcev zakorakalo med nekaj več kot 190 razstavno-prodajnimi prostori in se udeležilo 170 dogodkov v izobraževalnem in zabavnem programu. Več kot 1600 otrok si je Otroški bazar ogledalo v sklopu vodenih ogledov. Omogočen jim je bil ugodnejši prevoz z vlakom. Starši so prišli po novo znanje, poskrbljeno je bilo za varno otroštvo, saj je organizator tudi letos poskrbel za kar dve humanitarni akciji, obenem pa smo otroštvo obarvali z igranostjo v najrazličnejših sejemskih dogajanjih, ustvarjalnim učenjem na delavnicah in zabavo na Bazarkovem odru .

Poleg sprehoda med več kot 190 razstavno-prodajnimi prostori, ki so ponujali vozičke, otroške sobe, šolsko in športno opremo, turistične aranžmaje za družine, številne izdelke in druge storitve, so imeli starši možnost izobraževanja v Svetovalnici za starše.

5. OTROŠKI BAZAR: leto 2010

Jubiljejni , 5. Otroški bazar Ljubljana je zabeležil kar 31.200 obiskovalcev, ki so si lahko ogledali prek 190 razstavnih prostorov ter 650 nastopajočih na Bazarkovem odru. V sklopu vodenih ogledov, ki so bili pripravljeni za otroke iz osnovnih šol in vrtcev v četrtek in petek dopoldan, je Otroški bazar obiskalo 1.200 otrok iz vse Slovenije. Na dobrodelni akciji z revijo Lisa je bilo za Zavetišče Horjul in Društvo za zaščito živali zbranih veliko hrane, oprsnic, odej in drugih osnovnih potrebščin za živali.

Štiridnevno rajanje na Otroškem bazarju se je zaključilo z Bazarkovo rojstnodnevno zabavo, na kateri je Bazarko rajal z več kot 20 maskotami in številnimi otroki. Plesali so ob odličnih vokalistih Korajže velja, Mance Špik, Tangels in Ane Ferme.

4. OTROŠKI BAZAR: leto 2009

V štirih dneh smo na 4. Otroškem bazarju Ljubljana zabeležili kar 29.700 obiskovalcev, ki so si lahko ogledali prek 150 razstavnih prostorov ter 650 nastopajočih na Bazarkovem odru. V sklopu vodenih ogledov, ki smo jih za otroke osnovnih šol in vrtcev pripravili v četrtek in petek dopoldan, nas je obiskalo 1.300 otrok iz vse Slovenije, na dobrodelni akciji pa smo za Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna zbrali 670 otroških knjig in slikanic .

Od 4. Otroškega bazarja smo se zadnji poslovili na Bazarkovem odru. Obiskovalce so zabavali glasbeni nastopi Nuške Drašček, Zlatka in otroške skupine Smurgles. Na koncertu smo eno družino razveselili z vikend paketom v Termah Čatež, podelili Bazarkov kipec najboljšemu razstavljavcu po mnenju obiskovalcev, ki ga je prejel Mercator.

3. OTROŠKI BAZAR: leto 2008

3. Otroški bazar Ljubljana je privabil še več obiskovalcev kot leto poprej. V štirih dneh smo zabeležili kar 24.700 obiskovalcev. V sklopu vodenih ogledov, ki smo jih za otroke osnovnih šol in vrtcev pripravili v četrtek in petek dopoldan, nas je obiskalo več kot 1200 otrok. Med vikendom so nas obiskale številne mlade družine, nosečnice ter babice in dedki, ki so s svojimi vnučki uživali v zabavnem programu, izobraževalnih vsebinah in številnih delavnicah .

V sklopu prireditve smo s klovni zdravniki pripravili dobrodelno akcijo Rdeči noski. Celoten izkupiček je namenjen obiskom klovnov zdravnikov na oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo v Kliničnem centru Ljubljana. Letošnja novost pa je bila razstava malih živali, kjer so si lahko obiskovalci ogledali več kot 100 različnih živali.

2. OTROŠKI BAZAR: leto 2007

2. Otroški bazar Ljubljana, ki je potekal od 13. do 16. septembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je privabil več kot 180 sodelujočih in več kot 23.000 obiskovalcev. V četrtek in petek dopoldan se je v sklopu vodenih ogledov zabavalo in izobraževalo več kot 1000 otrok, v popoldanskem času in med vikendom pa so nas obiskale številne mlade družine, dedki in babice s svojimi vnučki ter nosečnice. Njih smo razvajali z masažami, pedikurami, mamice pa so se lahko tudi ličile v posebnem kotičku .

Z obiskom Bazarja nas je počastila tudi gospa Štefka Kučan, ki je darovala knjige v okviru dobrodelne akcije. Akcija je bila izjemno uspešna, saj smo zbrali 246 knjig in slikanic. Prvi dan prireditve je zaznamovala še ena dobrodelna akcija. Z Ustanovo – fundacijo za pomoč otrokom smo namreč 50 invalidnim otrokom in otrokom iz ogroženih družin iz okolice Maribora omogočili obisk Otroškega bazarja. Bili so izjemno veseli in zadovoljni. Drugi dan pa je bilo zadovoljnih tudi 75 osnovnošolskih in srednješolskih otrok, ki so na Otroškem bazarju prejeli štipendije fundacije Pismo srca. Denar je bil zbran s pomočjo zbiranja odpadnega papirja na osnovnih šolah.

1. OTROŠKI BAZAR: leto 2006

1. Otroški bazar Ljubljana je potekal od 14. in 16. septembra 2006 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Predstavilo se je prek 90 razstavljavcev in drugih sodelujočih, 400 nastopajočih na odprtem odru, organizatorji pa smo v treh dneh zabeležili prek 15.000 obiskovalcev iz vseh koncev Slovenije. Prireditev je otvorila županja Mestne občine Ljubljana Danica Simšič, s svojim prihodom pa je Bazar počastil tudi predsednik republike dr. Janez Drnovšek .

Otroci so tri dni risali, barvali, slikali, izdelovali figure iz plastelina, gradili gradove in kreirali obleke iz papirja. Na razstavnih prostorih so lahko zaigrali.

 

Mlade družine, dedki, babice, vsak je našel nekaj zase na Bazarju.