Bazarko se predstavi

KDO ALI KAJ JE OTROŠKI BAZAR?

Otroški bazar je največja izobraževalno-zabavna družinska prireditev, ki se je rodila leta 2006. Bazarjeva maskota je Bazarko, ki bo to leto upihnil že 15 svečko svojega obstoja. Rojstni dan oziroma največjo družinsko prireditev v Sloveniji bomo skupaj z vami praznovali od 9. do 11. septembra 2022 na Gospodarskem razstavišču. Istočasno bo potekal tudi 52. Sejem narava – zdravje. 

KOGA ALI ČESA JE OTROŠKI BAZAR NAJBOLJ VESEL?

Otroški bazar se vsako leto razveseli tako obiskovalcev in razstavljavcev ter sponzorjev. Lani je Bazarkota prišlo pozdravit že več kot 24.000 obiskovalcev, sodelujočih pa je bilo že več kot 250. Tudi to leto se Bazarko veseli vseh novih, kot tudi rednih obiskovalcev ter sodelujočih. Če bi se veselili skupaj z nami, kot sodelujoči, se lahko še do 19. maja prijavite po prvi, ugodnejši prijavi.

Prijavite se, če želite soustvarjati Otroški bazar

KOMU ALI ČEMU JE NAMENJEN OTROŠKI BAZAR?

Bazar je namenjen družinam in vam ponuja prostor, da se lahko skupaj udeležite različnih dogodkov, si na odru skupaj ogledate različne predstave, spoznate novosti ali opravite nakup na različnih sejemskih razstavnih prostorih. Bazar podpira druženja, izobraževanja in informiranja, vse na enem mestu. Bazarko pa se je tekom odraščanja tudi razširil in tako v sklopu bazarja poteka še Srečanje nosečnic ter Festival hišnih ljubljenčkov. Več o teh dveh dogodkih pa najdete na podstrani.

KOGA ALI KAJ PODPIRA OTROŠKI BAZAR?

Otroški bazar podpira v prvi vrsti ustvarjalnost in razigranost ter vam ponuja najrazličnejše aktivnosti. Skozi zabavo in igro krepi socialno vključenost in občutek pripadnosti, vas uči spoštovanja sočloveka, narave in živali. Ponuja bogato dogajanje na ustvarjalnih in eko delavnicah, igralne kotičke, bogat kulturni program na Bazarkovem odru ter druženje ob športnih aktivnostih. Poleg zabave pa bazar podpira tudi veliko izobraževalnega programa, od risanja, pisanja, kuharske delavnice in še in še.

O KOM ALI O ČEM SE POGOVARJAMO NA OTROŠKEM BAZARJU?

Na Otroškem bazarju se pogovarjamo o družini z družino. Z vami. Na enem mestu vam sodelujoči nudijo odgovore, ki bi jih iskali navadno na različnih koncih, na otroškem bazarju pa imate, kot družina, kar se le da, skupaj zbranih informacij na enem mestu. Pogovarjamo se vse od prihoda na svet (Srečanje nosečnic), o času vrtca, šole in odraščanja.

S KOM ALI S ČIM SODELUJEMO NA OTROŠKEM BAZARJU?

Bazarko se vsako leto trudi, da spozna že čez leto čim več novih potencialnih partnerjev in podpornikov prireditve. Od izobraževalnih vsebin, zabavnega programa, kulturnega programa, zdravstva, skratka vse kar paše v družino. Če se prepoznate tudi vi, kot potencialni sodelujoči se nam javite in prepričani smo, da za vsakega lahko najdemo mesto, ki jo družina lahko prepozna za nekaj, kar potrebuje tekom življenja.

Informacije za obiskovalce

Datum: 9. do 11. september 2022 (petek, sobota, nedelja)
 
Odpiralni čas: petek in sobota 9.00–19.00,  nedelja 9.00-17.00
 
Vstopnice *:

OTROCI: Brezplačen vstop do 14. leta
(osebi po 14. letu starosti se zaračuna ceno vstopnice za odrasle)

ODRASLI: 5 EUR

UPOKOJENCI, ŠTUDENTJE, DIJAKI : 4 EUR

ŠOLSKE SKUPINE: Brezplačen vstop

*Opomba: vstopnica velja za enkraten vstop na dan nakupa vstopnice.

Kaj vse pridobite z nakupom vstopnice?
 • Možnost udeležitve več kot 100 dogodkov v okviru programa za odrasle in otroke.
 • Možnost ogleda več kot 150 stojnic na sejemskih tleh.
 • Možnost koriščenja ekskluzivnih sejemskih popustov.
 • Možnost pridobivanja številnih informacij in idej.
 • Možnost sodelovanja v nagradnih igrah.
 
Lokacija:
 
Kapacitete:
 • manj kot 500 m od glavne avtobusne in železniške postaje
 • manj kot 20 m od najbližje postaje za mestni avtobus (postajališče Gospodarsko razstavišče)
 • manj kot 100 m od najbližjega bankomata (stavba Slovenijales)
 • parkirišča okoli Gospodarskega razstavišča
 • dostop za družine z vozički in za invalide
 • mirna soba za previjanje
 • toaletni prostori
 • sejemska kavarna z gostinsko ponudbo
 

Kako do nas:

Glavna avtobusna postaja Ljubljana

LPP: 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 19, 20