Dobrodelne akcije

Podaj mi knjigo in podam ti jo nazaj.

Dobrodelna akcija Helen Doron English na 13. Otroškem bazarju

 

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo med 14. in 16. septembrom potekal že 13. Otroški bazar, edinstvena prireditev za otroke in družinice, kjer boste lahko opazili tudi ljubljanski učni center Helen Doron English in dobrodelni kotiček za izmenjavo knjigic.

Pridružite se in obiščite Helen Doron English bralni kotiček, kjer se boste zabavali, ustvarjali in si v duhu mednarodnega projekta Young Heroes izmenjevali in podarjali knjige. Spreminjajte svet tudi vi in s seboj prinesite dve novi knjigici, ali knjigici, ki jih je vaš otrok že prerastel, nato pa eno zamenjajte s popolnoma drugačno knjigico, ki bo vašemu otroku ponudila novo bralno dogodivščino. Drugo knjigico ob tem podarite v dobrodelne namene. Knjigice bo prevzela Zveza prijateljev mladine Slovenije. Skupaj bomo poskrbeli, da bodo vaše knjigice prispele v roke tistim, ki si jih ne morejo privoščiti.

"Knjiga je nekaj več kot besedna struktura. Je dialog, ki ga začne s svojim bralcem. Ta dialog je neskončen, književnost je neizčrpna, in to zaradi zelo preprostega razloga – ker je vsaka knjiga taka. Knjiga ni stvar brez komunikacije: je razmerje, je opora neštetih razmerij." (Jorge L. Borges)

Pod geslom »Branje nariše nam sanje« in akcije Young Heroes želi Helen Doron English spodbuditi branje knjig in poudariti pomen zgodnjega oblikovanja bralnih veščin, ki so predispozicija za razvijanje lastnega mišljenja. Branje knjig je namreč kot potovanje, skozi katero naši mali knjižni molji pridobivajo znanje o drugih kulturah in življenju ter bolje razumejo svet okoli sebe, obenem pa razvijajo svoje miselne sposobnosti in bogatijo svoj besedni zaklad.

Ob zamenjavi knjigic poiščite tudi digitalni kotiček, kjer boste lahko s pomočjo aplikacije Helen Doron Read uživali v razburljivih zgodbah v angleščini. Naloge so sestavljene posebej za otroke, ki se želijo naučiti pravilne izgovorjave in samostojnega branja, dostopna pa je čisto vsem na Google Play ali iStore.