Otroški bazar prihaja!

Dober mesec nas ločuje od 12. sejma za družine

 

Na Gospodarsko razstavišče se vrača popolno družinsko doživetje – Otroški bazar!

 

Že 12. sejem za družine bo potekal od petka do nedelje, od 8. do 10. septembra, tradicionalno pa bo poskrbel za bogato sejemsko ponudbo, nakupe s sejemskimi popusti, brezplačne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope in še in še. Na odru bo nastopil tudi Nipke, hiphop delavnice pa bodo pripravljali the Artifex.

 

Poleg tradicionalnih predstavitev v sejemskih dvoranah, kjer se vsako leto predstavljajo številni ponudniki otroške opreme, oblačil, šolskih in športnih potrebščin, prehrane, zdravja in nege, pohištva, družinskih avtomobilov in turističnih aranžmajev ter ostalega, bo Otroški bazar dal velik poudarek predstavitvi športa, različnih oblik druženja, spodbujanja otrokovega IQ-ja, organiziral pa bo tudi dobrodelno akcijo Podari zvezek za otroke iz socialno šibkih družin.

 

Na Bazarkovem odru bo tudi letos poskrbljeno za obilico smeha. Prvič v živo se nam bo na odru Otroškega bazarja pridružil izjemno simpatičen Talking Tom. V nedeljo, 10. septembra, ob 16.30. uri bodo z vami zaplesali vedno atraktivni plesalci Plesnega mesta, skupaj s Talking Tom-om pa se boste lahko naučili kakšne nove koreografije, se z njim fotografirali, pridružil pa se jim bo tudi Bazarko. Cirkus Hokus Pokus bo poskrbel za vse magične čarovnije in trike, obiskali nas bodo Martin Krpan, Kekec in Pehta ter Cepecepetavček v družbi Primoža Suhadolčana, sina Leopolda Suhadolčana. Mala Maša bo s predstavo Maša in medved poskrbela, da njenemu medvedu nikakor ne bo dolgčas, s svojimi hiphop delavnicami nas bodo navduševali the Artifex, prepustili pa se bomo tudi najbolj poslušanim hip hop uspešnicam reparja Nipkeja.

V sklopu ustvarjalnih delavnic nas bodo zopet obiskale živalice ZOO Ljubljana ter eksotične živalice Družinskega gledališča Kolenc, skakali bomo gumitvist in ristanc, vrteli hulahop obročeizdelovali krede, oblikovali fotoknjige, sestavljali robotke, se preizkušali v eksperimentih v sklopu eksperimentalnega kotička, ter se medgeneracijsko družili in ustvarjali. Tudi letos vas na zunanji ploščadi čaka pravi mini živalski vrt, kjer boste prvič v Sloveniji lahko spoznali jakobovo ovco s štirimi rogovi, poleg tega pa še veliko drugih zanimivih vsebin.

 

Tudi v letošnjem letu bo veliko programa v Bazarkovi kuhinji, široko ponudbo izdelkov pa boste prejeli v »Showroomu« spletnih trgovin. Program pa bo tudi v letošnjem letu medgeneracijsko obarvan. V petek, 8. septembra bodo Dnevni centri aktivnosti za starejše (DCA) v medgeneracijskem kotičku pripravljali plesne delavnice za vse generacije, vsak si bo lahko izdeloval družabno igro spomin, razvijali in trenirali pa boste tudi svojo pozornost ter koncentracijo.

PRVIČ V SLOVENIJI!

SPOZNAJTE MAME BLOGERKE V ŽIVO

Nepopolna mama, Mami na OFF, Mladost, pleničke in družina, Fulkulmami, Mamina maza, Mami z načrtom, Zelena hiška, Touche, Evelin, Mamin twist, Prav posebno, Mami na kvadrat in pol, Mama alarm, Z ljubeznijo mama, Moja galerija so prav gotovo blogi, ki jih vsakodnevno spremlja prav vsaka mama. Tokrat boste ekskluzivno na Otroškem bazarju spoznali vse mame, ki skrbijo za dnevno sveže in zanimive vsebine! S tem namenom bodo v nedeljo, 10. septembra, ves dan prisotne na dogodku Koristno s prijetnim z mamami blogerkami, kjer pripravljajo številna predavanja, delavnice in pogovor v živo z vsemi obiskovalci!

 

DOGODEK ZA NOSEČNICE IN MLADE STARŠE

Že četrtič bo na Otroškem bazarju potekalo dvodnevno Srečanje nosečnic in mladih staršev, ki bo potekalo v petek in soboto, 8. in 9. septembra. Namen srečanja je na enem mestu odgovoriti na čim več vprašanj, s katerimi se srečujejo mladi starši in vsi, ki bodo to še postali. Številni strokovnjaki bodo predavali na temo priprave na porod in uspešnega dojenja, sočutnega starševstva, uvajanja goste hrane in prehranskega načrta, dojenja, spanja in nošenja dojenčka ter še veliko drugega.

 

Ostanite z nami, kajti kmalu bomo objavili celoten urnik dogajanja! wink