Novice

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
 

Izjemno medgeneracijsko vzdušje v Mariboru zaključeno

28.04.2014

»Doma smo v Evropi in vsi smo ena generacija« – tako bi lahko zaključili dogajanje minulega konca tedna v Mariboru. Dragocene izkušnje starejših in neusahljiva igrivost otrok so že drugo leto zapovrstjo poskrbele za pravo medgeneracijsko vzdušje. Od 25. do 27. aprila na skupaj 85 prizoriščih in v družbi več kot 170 sodelujočih organizacij, društev in podjetij je kar 15.000 obiskovalcev uživalo v številnih predstavitvah, sejemskih ponudbah, delavnicah, odrskih nastopih ipd., kar potrjuje, da tudi štajerski konec podpira tovrstne dogodke. Dogodka sta minila v duhu evropskega dneva medgeneracijske solidarnosti, ki ga obeležujemo 29. aprila.

"Mali junaki smo obiskovalcem mariborskega Otroškega bazarja tokrat prvič predstavili personalizirane knjige za otroke Mali junaki. Njihovo navdušenje je navdušilo nas, veseli pa smo bili tudi, ker jer vzporedno z Otroškim bazarjem potekal tudi Festival za 3. življenjsko obdobje saj smo tako lahko opazovali, kako se vnuki skupaj s starši in stari starši družijo, barvajo personalizirane pobarvanke Mali junaki in berejo zgodbe, v katerih so lahko tudi oni sami glavni junaki. Zagotovo se še vrnemo", so o svojem nastopu na sejemski stojnici povedali predstavniki Malih junakov.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim organizacijam, društvom, zvezam, podjetjem in Mestni občini Maribor za podporo ter vsem obiskovalcem, ki so soustvarili tako pomemben medgeneracijski dogodek.

Več na povezavah spodaj:
 

ŽE TRETJI OTROŠKI BAZAR ZAPRL SVOJA VRATA

27.04.2014

Ob 18. uri je že tretji sejem za družine Otroški bazar zaprl svoja vrata po tridnevnem dogajanju v Ledni dvorani. Številni obiskovalci so dvorano zapuščali pod lepim vtisom, s številimi informacijami, nakupi in spomini na raznovrstne dogodivščine.

Ne zapuščajte nas še tako hitro, kajti že jutri bomo objavili fotogalerijo in številne vtise!

Kmalu!     
 

OTROŠKI BAZAR ŠE V SOBOTO IN NEDELJO

26.04.2014

Tako Otroški bazar, sejem za družine kot Festival za tretje življenjsko obdobje vas vabita v Ledno dvorano še danes in jutri!

Dedki, babice, vnuki in vnukinje, mamice in očki
, ne spreglejte programa v vseh kotičkih, na odru, oglejte si živali v mini ZOOju, sodelujte v kvizu o Evropski uniji in še veliko drugega. Program, ki ga nikakor ne gre spregledati je na voljo na spodnjih povezavah

Vabljene vse generacije še v soboto in nedeljo
od 9. do 18. ure!

VSTOP PROST!

 

3. OTROŠKI BAZAR DANES ODPIRA VRATA

25.04.2014

Danes svoja vrata odpira že tretji Otroški bazar, sejem za družine. Odprt bo vse do nedelje, vsak dan od 9. do 18. ure. Prireditev, ki je za obiskovalce brezplačna, družinam in otrokom ponuja izjemne in bogate dogodivščine. Na današnji petkov dan ne gre spregledati:
  • slavnostnega odprtja (Odprti oder, 9.30);
  • živali v MINI ZOO-ju (Zunanja ploščad, ves čas);
  • Senzoričnih delavnic in delavnic oblikovanja gline (Zunanja ploščad, 9.00 in 13.00);
  • miselnih iger (Ustvarjalni kotiček, 9.00)
  • delavnice "Vitez za en dan" (Us
  • tvarjalni kotiček, 16.00)
  • delavnice kemijskih vulkanov, pridobivanja elektrike iz limon (Raziskovalni kotiček, 10.00 in 12.00);
  • ljudskih plesov, zabavnih eksperimentov, literarnih, glasbenih in drugih nastopov društev upokojencev, predstavitev japonskega mečevanja idr na Odprtem odru (različni termini);
  • in številnih predstavitev na sejemskih stojnicah!
Vabimo vas, da si ogledate kaj vse ponuja petkov program, ali že pregledate, kaj boste lahko obiskali še v soboto in nedeljo!


Sejem za družine bo potekal sočasno s Festivalom za tretje življenjsko obdobje Maribor. Oba dogodka bosta pričarala resnično medgenracijsko vzdušje, potekata pa ravno pred 29. aprilom, Evropskim dnevom medgeneracijske solidarnosti.

VSTOP PROST!
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
 

PARTNER SEJMA

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke