Novice

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>
 

VABILO NA URADNO ODPRTJE

22.04.2014

Vse obiskovalce vljudno vabimo, da se nam pridružite na uradnem odprtju 3. Otroškega bazarja in 2. Festivala za tretje življenjsko obdobje Maribor!

Zbrane bosta med drugim nagovorila župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec in podpredsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Slavica Golob. Za kulturni program pa bodo poskrbeli učenci Osnovne šole Franceta Prešerna, Maribor.
  • Otroški pevski zbor Malčki palčki OŠ Franceta Prešerna, Maribor: PRIJATELJI
  • Plesna skupina OŠ Franceta Prešerna, Maribor: LJUDSKI PLESI
Vljudno vabljeni, da skupaj z nami odprete in vse tri dni obeležujete ta edinstven medgeneracijski dogodek. Uradno odprtje sejma za družine in festivala bo potekal v petek, 25. aprila 2014, ob 9.30. uri na Odprtem odru v Ledni dvorani!

Oba dogodka bosta sicer potekala

od petka do nedelje vsak dan od 9. do 18. ure.


PRISRČNO VABLJENI

 

"DOMA SMO V EVROPI" NA OTROŠKEM BAZARJU MARIBOR

18.04.2014

Kdaj praznuje EU svoj rojstni dan? Zakaj nam pri potovanju v večino sosednjih držav ni treba pokazati potnega lista? Koliko držav je članic EU? Kakšne so vaše pravice kot državljana EU in kako jih uveljavljate?

To in še marsikaj zanimivega boste izvedeli v okviru projekta "Doma smo v Evropi", ki ga pripravlja Zveza za tehnično kulturo Slovenije ob 10. obletnici vstopa Slovenije v EU in se bo predstavil na Otroškem bazarju Maribor. Na Otroškem bazarju vas čaka informacijska točka z vsemi pomembnimi informacijami, svoje znanje o EU pa boste tako starši, stari starši, kot otroci lahko preizkusili tudi v kratkih kvizih.

Poleg tega bodo v Ustvarjalnem kotičku ves čas Otroškega bazarja potekale ustvarjalne delavnice na temo »Doma sem v Evropi«. Vsa likovna dela, ki bodo nastala v okviru omenjenih delavnic, bomo na prireditvi razstavili, hkrati pa bodo vključena v vseslovenski likovni natečaj, ki se bo zaključil na Otroškem bazarju v Ljubljani. Tako bomo otroke ves čas trajanja prireditve in vse do Otroškega bazarja v Ljubljani spodbujali k razmišljanju in pogovoru o tem, kaj pomeni živeti v EU.

Projekt je odlična priložnost, da starši in stari starši pred evropskimi volitvami osvežite svoje znanje o EU in se o življenju v Evropi pogovorite tudi s svojimi malčki!

Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje

   
   
 

NAGRADNA IGRA? ZAKAJ PA NE

22.04.2014

Bi želeli PERSONALIZIRANO PRAVLJICO ZA VAŠEGA MALČKA, morda BREZŠIVNI NEDRČEK ZA DOJENJE, BON ZA BOWLING za vso družino, LETNO NAROČNINO na revijo MAMA?

Potem hitro odgovorite na nagradno vprašanje in preverite, ali bo srečna roka izžrebala prav VAS - SPLETNA NAGRADNA IGRA OTROŠKEGA BAZARJA VAS ČAKA!

 
Rdečevrati kenguru.

MINI ZOO, SKRIVNA SPOROČILCA, PRAVLJIČNA BITJA ...

10.04.2014

3. Otroški bazar Maribor se približuje z neizmerno hitrostjo. Da ne bi zamudili, kako zanimiv in bogat sejem bo že tretji osrednji dogodek za družine, pripravil za vas, napovedujemo nekaj biserčkov.

V MINI ZOO-ju boste v letošnjem letu lahko spoznali način življenja in prehranjevanje pavov, kokoši, divjega purana, emuja in kenguruja!

V RAZISKOVALNEM KOTIČKU boste lahko ustvarjali vulkan s kvasom in vodikovim peroksidom, prižigali žarnice s pomočjo limone, se učili pisanja skrivnih pisav, preverjali, kako lahko ladjice ne samo potapljamo, temveč kar skrijemo.

KULTURNI ODER bo zelo medgeneracijsko obarvan. Številni nastopajoči starejše generacije bodo mladim pričarali delček njihovega časa, medtem ko bomo za mlajše obiskovalce pripravili številna presenečenja. Prvič se bodo lahko preizkusili tudi v japonskem mečevanju.

Že tretje leto zapovrstjo pa bo sejem ponujal številne SEJEMSKE POPUSTE in priložnosti za pridobivanje informacij, nakup odličnih proizvodov. Med razstavljavci bodo zastopana področja turizma, kozmetike, potrebščin za otroke in dojenčke, prehrane, finančne varnosti, jezikovnih tečajev in še kaj.

Že drugo leto pa bo hkrati potekal tudi FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE, na katerem se bodo predstavili domovi starejših občanov, ponudniki dnevnih aktivnosti za starejše, razstavljavci s področja zdravja, turizma, telekomunikacij, bančništva, kozmetike, prehranskih dopolnil idr. Zanje pripravljamo program v ODPRTI UČILNICI, na KULTURNEM ODRU ipd.

Program je objavljen tukaj:

Oba dogodka sta brezplačna, odprta pa bosta vsak dan od 9. do 18. ure!

 

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>
 

PARTNER SEJMA

 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke